Lägg till i väntelista We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.
Snabba leveranser! Läs mer
Sluta röka – Tips för att byta från cigaretter till vaping

Sluta röka – Tips för att byta från cigaretter till vaping

Här kommer en lista med små tips som kan hjälpa dig att sluta röka och switcha från vanliga cigaretter till det mer hälsosamma vaping alternativet!

Det är farligt att vejpa!?

Det är ofta det man får höra av de som inte har satt sig in i ämnet. De kanske har sett någon mindre undersökning i nyheterna som inte bygger på riktiga fakta t.ex (antagligen sponsrad av tobaksindustrin eller liknande som så klart vill fortsätta sälja cigaretter?). Vi försöker med det sunda förnuftet jämföra cigaretter och vejping… När du röker en cigarett så brinner tobaken och det skapas “brandrök” som du drar in i lungorna, denna rök innehåller tusentals ämnen som kan vara cancerframkallande och med största sannolikhet inte alls är bra för dina lungor. De flesta E-juicer innehåller endast ett fåtal ämnen, ofta livsmedelsklassade sådana (förutom nikotin). När du byter från cigarett till vaping går du från tusentals ämnen till att endast blossa några få.

Med det sagt så säger vi inte att det är hälsosamt att vejpa, men det är betydligt MINDRE farligt än att röka cigaretter. I alla fall utifrån våra egna erfarenheter. Du kommer känna av alla de klassiska positiva effekterna som man får när man slutar röka. Och sist men inte minst, du slipper lukta av den äckliga cigarettröken som alla i din omgivning känner av!

Här finns en länk till en artikel där experter efter en av de senaste långtidsundersökningarna i UK konstaterar att vaping är 95% mindre farligt än att röka cigaretter.

E-cigarettes around 95% less harmful than tobacco estimates landmark review

Du sparar pengar i det långa loppet

I början kan det tyckas kosta en del pengar att köpa ett startkit för några hundra kronor jämfört med ett paket cigaretter för 50 kr. Men tänk på att du har din vape en lång tid framöver och ditt cigarettpaket tar slut på… en dag kanske? Sen behöver du bara köpa ny e-juice och nya coils till din vape emellanåt. I längden kommer du att spara pengar!

Köp ett antal olika smaker av E-juice

I början kan du vilja ha en smak som är liknande tobaken i cigaretter. Välj isåfall en sådan. Det finns utredningar som visar att rökare oftast börjar med en tobakssmak och sedan övergår till en med mer frukt eller söthet. Det finns också blandade smaker som har både tobak och frukt. Välj helt enkelt den smak som passar dig bäst. Du får prova dig fram. Vi rekommenderar att du köper ett antal olika smaker av E-juice så att du kan hitta det som du tycker smakar gott. Köper du bara en enda smak och den inte alls passar dig finns risken att du lägger din vape på hyllan och går tillbaka till den farliga rökningen helt… och det vill du ju inte egentligen!

Välj rätt nikotin på din E-juice

Om du går direkt till vaping för att sluta med den farliga rökningen av cigaretter så rekommenderar vi att du väljer en E-juice med nikotin. Det är inte nikotinet i sig som är det farligaste med att röka cigaretter. Det är alla ämnen som skapas när tobaken brinner och skapar “brandrök” som hamnar i dina lungor när du drar bloss från cigaretten. Du har antagligen ett nikotinberoende från rökningen och att direkt försöka sluta kan vara svårt. De abstinensproblem du kan få kan göra att du helt enkelt slänger iväg din vape och återgår till att röka cigaretter… Välj därför i början en E-juice som innehåller nikotin så du kan till att börja med övergå från farlig rök till mindre farlig vape ånga. Sen kan du ta tag i ditt nikotinberoende och trappa ner på mängden nikotin som finns i E-juicen för att tillslut kanske lägga av med nikotinet helt. Det finns E-juicer som är helt nikotinfria. I stort sett nästan alla märken av E-juicer kommer med detta alternativ.

Vilken mängd nikotin skall du då välja?

E-juice kommer oftast med nikotinnivåer som 0mg, 3mg, 6mg, 9mg, 12mg, 18mg osv. Det är ett mått på hur många mg per ml som är nikotin i E-juicen. Beroende på hur mycket du har rökt vanliga cigaretter så får du prova dig fram till en nikotinnivå som passar dig. Vi rekommenderar att du börjar med att prova 6mg. Känner du att du får abstinens eller liknande från nikotinberoendet prova en högre nivå.

Var inte rädd för att kedjevejpa i början

Du kanske blir rädd för att du behöver använda din vape ganska mycket i början för att få i dig det nikotin du behöver för att tillfredställa ditt tidigare beroende. Oroa dig inte för detta nu i början, det är ändå bättre än att gå tillbaka till rökning. När du vejpar så behöver du göra det oftare än när du använder vanliga cigaretter för att få i dig samma nikotinnivå. Men som sagt, oroa dig inte nu i början, det viktigaste är att du lyckas övergå till vaping från cigarettrökning. Nikotinberoendet kan du börja hantera senare för att bli av med.

Oroa dig inte om du känner att du måste ta en cigarett

I början kan det vara svårt att helt lägga av med cigaretterna. Men tänk såhär… det är bättre du tar 1-2 cigaretter om dagen vid speciella tillfällen istället för ett helt paket. Resten av tiden försöker du använda din vape. Att gå från ett paket till 1-2 cigaretter är ju ett stort steg åt rätt håll! När du blir vän med din vape kommer du säkert kunna lägga av helt med cigaretterna i framtiden. Ha inte ångest för att du inte kan sluta helt i början. Denna ångest gör att du lätt skiter i allting för att gå tillbaka helt till rökningen och slippa känna någon stress över att du måste sluta röka. Ta det lugnt, i din egen takt. Se varje cigg du kan byta ut mot ett par bloss på din vape som en seger!

Uppdatering 2017-02-10

I nya undersökningar så har det framkommit att om man röker cigaretter samtidigt som man vejpar så får man inte alls samma positiva effekt. Vi rekommenderar därför att man försöker att helt sluta med cigaretterna när man övergår till vaping för att få en så positiv effekt som möjligt. För mer information läs artikeln i financial times: https://www.ft.com/content/5d0a6ab6-ed33-11e6-ba01-119a44939bb6

Cigaretter kommer smaka skit…

Inom kort efter att du börjat köra med din vape kommer du märka hur illa vanliga cigaretter luktar och smaken av dem får dig nästan att kräkas 🙂 Det är många som sagt att “nu ska jag ta en cigg och njuta” men fort märkt hur riktigt illa det smakar efter man vant sig vid vaping. Håller du dig ifrån cigaretterna några dagar och vejpar undertiden så kommer du märka det ganska fort! Perfekt när man vill sluta med cigaretterna!

Strunta i cigarettliknande e-cigaretter!

Det finns en mängd olika e-cigaretter som ser precis ut som en vanlig cigarett. Vissa är endast engångsförbrukning. Strunta i dessa! Köp istället en vape startkit med en clearomizer. De fungerar så mycket bättre och har bättre batteritid. Som första vape rekommenderar vi ett enkelt och billigt startkit som inte har för mycket funktioner och inställningar. De mer avancerade moddarna m.m kan vara ganska svåra att hantera och kräver ganska mycket påläsning för att använda. Börja enkelt! Du kanske blir såpass intresserade när du har provat att du köper dig en bättre vape längre fram.

Lyssna inte på allt du hör utan att kolla upp det själv

Det finns ett visst motstånd mot vaping. Speciellt de som inte alls röker själva. “Det är ju lika farligt som att röka” häver vissa ur sig utan att ha några belägg för påståendet. I undersökningen från UK vi nämnde i tidigare så visar det sig att nästan 50% av befolkningen i UK tror att vaping är lika farligt eller farligare än att röka cigaretter! Det är ju helt otroligt hur media har misslyckats med att föra fram ett budskap som skulle kunna rädda mångas hälsa.  Vaping är 95% mer hälsosamt än att röka cigaretter!

Vi rekommenderar att du själv söker upp fakta kring vaping och inte lyssnar på alla som har sina egna åsikter om detta, ofta utan några fakta att hänvisa till.

Vapeshopen är en svenskägd webbutik som säljer vapeprodukter, E-juice och tillbehör av hög kvalitet.

Related Posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.