Lägg till i väntelista We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.
Snabba leveranser! Läs mer
Hybridmods

Hybridmods

OBS: En hybridmod är ENDAST för de som vet exakt vad de håller på med, absolut ingenting för nybörjare.

En hybridmod är en mod där tanken eller atomizern har direktkontakt med batteriet, istället för att först få kontakt med en 510-pin (justerbar, flytande etc). Mods som är hybrider är ofta kortare eftersom de inte behöver en top-cap med en 510-pin på sig. Däremot är de mycket farligare! Om du får kortslutning (short) i din atomizers coil kan många dåliga saker hända, exempelvis kan du inte stänga av avfyrningsmekanismen och batteriet kan inte ventilera sig vilket kan innebära en implosion. För att minska risken att något liknande ska hända behöver du en atomizer med en något längre 510-gängning, så pass lång att den inte sitter flush (alltså inte rakt på). Sitter den flush finns det större risk för kortslutning.

Här är en bild som illustrerar hur pin längden skall vara

Om du får kortslutning

Skulle du få kortslutning så plockar du isär den omedelbar, ju längre du väntar desto varmare kommer moden att bli. Får du inte isär den så lägg den i ett område där inte människor, djur eller egendom finns i närheten ifall den skulle implodera. Får du en kortlutning är ditt batteri med största sannolikhet bränt, gör dig av med det och ersätt med ett nytt. Kontrollera också din mods gängor, då värmen kan förvrängt dem. Verkar allt okej så kan du använda den igen, hittar du minsta fel rekommenderar vi att du kastar den.

Checklista mekaniska mods (framförallt hybrid)

  • Använd original batterier. Vi rekommenderar Sony VTC4.
  • Se till att batteriet inte är skadat. Höljet skall vara HELT. Inga repor eller sprickor.
  • Sätt alltid fast din RDA i “topcap” innan du skruvar dit den på moden. Om inte din RDA sitter fast i topcap och du skruvar dit topcap finns risk att den skruvas i för långt och nuddar batteriet så att det kortsluts.
  • Se till att 510 pin på din RDA sticker ut nog mycket! (Beskrivet här ovanför).
  • Tryck ALDRIG på avfyrningsknappen om ett batteri är isatt utan att du har skruvat fast RDA i topcap! Risk finns att batteriet kortsluts om det tar i topcap.
  • Förvara ALDRIG din mod i fickan med batteri i. Speciellt inte om du har andra grejer där också! Chansen finns att moden aktiveras, överhettas och exploderar. Det finns många YouTube filmer som visar hur detta händer för oaktsamma personer. Lägg definitivt inte din mod och batterier i samma ficka löst.
  • Förvara aldrig dina batterier löst i fickorna! Använd ett skyddshölje om du får för dig att bära runt på batterier.
  • Ska du bära med dig din mod rekommenderar vi att du skruvar isär den, plockar ut batteriet och sätter det i ett skyddshölje. Sen har du mod och batteri i olika fickor.
  • Har din mod en låsmekanism för avfyrningsknappen, lås alltid denna när du inte använder den.

En informativ YouTube video du bör titta på

Vapeshopen är en svenskägd webbutik som säljer vapeprodukter, E-juice och tillbehör av hög kvalitet.

Related Posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.