Lägg till i väntelista We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.
Snabba leveranser! Läs mer
Undvik brända coils och “dry hits”

Undvik brända coils och “dry hits”

Det är aldrig roligt att få ett bloss med bränd bomull, en så kallad “dry hit”. Det smakar rent ut sagt skit. Så hur gör man för att undvika detta? Vi ska försöka ge några tips. Det är oftast prebuilt coils det handlar om som blir brända. Använder du en RDA eller RDTA där du själv bygger dina egna coils så droppar du i e-juice på din bomull och har oftast ganska bra koll på när du måste droppa på mer så att du inte skall bränna bomullen.

När du installerar en ny “prebuilt” coil i din vape

Det första man bör göra när man skall sätta in en ny coil i sin vape är att “prima” coilen. Det betyder att man droppar i lite e-juice i coilen innan man sätter i den så att bomullen inte är torr när du tar ditt första bloss. Det kan nämligen ta lite tid för coilen att suga åt sig e-juicen från din tank på vapen. Droppa några droppar med e-juice i coilen så att bomullen suger åt sig det. Det brukar räcka med ca 5st droppar ungefär, sen installerar du coilen. Det brukar stå med i instruktionsanvisningarna på din vape att man skall göra detta. Det kan också vara bra att låta din vape stå och suga åt sig juicen i några minuter innan du tar ditt första bloss.

Ett annat tips är att dra några bloss utan att aktivera din vape. Dvs du tar några bloss utan att det kommer ånga. Det hjälper att “suga in” juicen från tanken in i coilens bomull. På vissa tanks/atomizers så kan det också hjälpa att hålla den upp och ner i någon sekund så juicen “trycks” in i coilen. Se dock till att du inte har en atomizer som läcker om du gör detta så du slipper få e-juice över hela din vape.

När du nu tar ditt första bloss, se till att inte dra ett 3 sekunders jättebloss… Börja lite försiktigt med små snabba bloss så att juicen får sugas in i coilen. Det är möjligt att några av de första blossen smakar lite sämre men det brukar rätta till sig ganska snabbt så du får din goda smak från e-juicen.

Du måste byta coil efter ett tag

Coils är förbrukningsvaror. Efter ett tags vejpande, kanske uppåt 1-2 veckor eller bara några dagar helt beroende på hur ofta och hur stora bloss du tar, så måste du byta din coil. Bomullen i coilen bränns vid varje bloss och tillslut så kommer det inte smaka gott helt enkelt. Då bör du byta coil för att få en god och ren smak från din e-juice. Coils köper du oftast i tex 5-pack och de måste vara anpassade för just din atomizer så se till att du köper rätt sort. Det brukar oftast följa med någon extra coil till din vape när du köper den, men vi rekommenderar att du köper en uppsättning med coils så du kan byta så ofta du känner så du slipper uppleva smaken av bränd bomull!

Här kan du hitta coils för just din vape!

Vapeshopen är en svenskägd webbutik som säljer vapeprodukter, E-juice och tillbehör av hög kvalitet.

Related Posts

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.